Вітренко зауважив, що його звернення до Кабміну стало результатом доручення прем'єр-міністра проаналізувати невиконання плану зі збільшення внутрішнього газовидобутку.

До теми Вітренко запропонував Шмигалю негайно звільнити Коболєва з "Нафтогазу", – ЗМІ

Деталі заяви Вітренка

Тимчасовий очільник Міненерго нагадав, що Держаудитслужба перевіряла "Нафтогаз" наприкінці 2020 року. Натомість план видобутку, який показує падіння, а не збільшення, лише нещодавно надійшов до очолюваного ним відомства.

Вітренко зауважив, що на виявлені Держаудитслужбою порушення в "Нафтогазі" та невиконання плану щодо збільшення видобутку слід ухвалити відповідні кадрові рішення.

Також ми як орган, який формує державну політику в енергетиці, показали і відзначили, що "Нафтогаз" не виконує національного завдання щодо збільшення видобутку власного газу – замість збільшення видобутку, він зменшує,
– додав Вітренко.

Керівник Міненерго наголосив, що "Нафтогаз" має наглядову раду, яка мала б за цим стежити. Але, на жаль, вона неефективно за цим спостерігала, тому має бути ухвалено відповідні рішення.

Зверніть увагу Чи є "Нафтогаз" прибутковою компанією: що каже Вітренко

Що цьому передувало

Напередодні ЗМІ повідомили, що Вітренко запропонував прем'єру Денису Шмигалю змінити керівництво Нафтогазу, яким керує Андрій Коболєв. Також він запропонував припинити контракти з членами наглядової ради компанії.

У листі очільнику Кабміну Вітренко назвав низку причин для такого рішення:

  • невиконання показників з видобутку газу;
  • плани скоротити показники видобутку газу в майбутньому;
  • результати ревізії фінансово-господарської діяльності Нафтогазу.