Водночас Єрмак наполягає, що перемир'я не зірвалося. Принаймні Україна не зробила нічого, що б могло свідчити, що наша країна вийшла з режиму припинення вогню.

Важливо Мир на Донбасі залежить від політиків, – головний лікар Риженко

Очільник Офісу Президента підкреслив, що Україна готова в будь-який час зробити все необхідне, щоб перестали гинути наші люди. До прикладу, проведення позачергового засідання підгрупи з безпеки. Також Єрмак нагадав, що минулого разу російська сторона відхилила пропозицію України.

Нас постійно змушують точково відповідати на провокації. Україна підтверджує свою прихильність домовленостям від 22 липня 2020 року про введення режиму повному і всеосяжну припинення вогню на лінії розмежування, що вводиться з півночі 27 липня,
– зауважив глава ОП.

Крім того, Єрмак наголосив, що важливо проаналізувати весь період перемир'я та повернутися до повноцінного режиму припинення вогню. За словами Андрія Єрмака, необхідно ухвалити рішення, які б унеможливили снайперську стрілянину.

"Нагадаю, що більшість смертей українських військових останнім часом відбувалося саме від рук снайперів. За використання снайперської сили повинна бути підвищена відповідальність", – підсумував Єрмак.

Актуально Крик матерів чути аж на 9 поверх, – лікар емоційно розповів про порятунок поранених з фронту

Яка зараз ситуація на Донбасі

  • Проросійські бойовики продовжують майже щодня обстрілювати позиції українських бійців. Гатять традиційно з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Також на Донбасі працюють снайпери окупантів.
  • На щастя, від початку поточного тижня втрат серед українських бійців немає. Однак протягом 15 – 21 березня Україна втратила трьох своїх героїв.