Чоловік доглядав за дикими тваринами понад 10 років і мав великий досвід. Колеги загиблого здивовані тим, що сталося. Вони розповіли, що в той день працівник порушив одразу кілька правил безпеки.

Важливо Обласну поліцію пікетували в Одесі: активісти нагадали про жорстоке поводження з тваринами

Нові деталі трагедії

Він повинен був перевірити, де заходиться тварина, в потрібний момент перекрити шибер. Чому цього не було зроблено, вже ніхто не зможе дізнатися,
– розповів заступник директора зоопарку Леонід Воробей.

В зоопарку ствердили, що напасти від голоду тигр не міг, його добре годують. Кожному тигру щодня дають багато живлення, зокрема і 7 кілограмів м'яса.

Які ще правила порушив доглядач

Для того, щоб прибрати у вольєрі за тваринами або їх погодувати, працівники повинні заходити парами. Але в той день чоловік чомусь пішов сам і порушив інструкцію. Це доводять камери спостереження, які є біля вольєра.

Тигр Шакун наляканий

Після інциденту, як відзначили працівники зоопарку, тигр Шакур наляканий. Вони також зауважили, що тварина усвідомлює всю трагедію.

За словами Леоніда Воробея, у хижих тварин інстинкти можуть прокинутися в будь-який момент і довіряти тигру, навіть давно знайомому і дружньому, дуже ризиковано.

Долю тигра вирішуватимуть після завершення роботи комісії управління праці. Зоопарк для відвідувачів закритий до завершення розслідування обставин трагедії.

Трагедія під Черніговом: що відомо

  • Чоловік зайшов у вольєр погодувати тигра, а той напав на нього і прокусив йому шию.
  • Медики не встигли врятували потерпілого, він помер на місці події від отриманих тілесних ушкоджень.
  • Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це спричинило смерть людини.