Як чоловіки опинилися на блокпосту

Як розповів журналіст, один з чоловіків взяв довідку у військкоматі для оформлення в лави 53-ої ОМБр, яка займає смугу в зоні розведення Богданівка – Петрівське.

До слова Росіяни діють відкрито та зухвало, – Кравчук заявив про зрив перемир'я на Донбасі

Тоді він приїхав у зону ООС і взяв таксі, щоб доїхати до штабу. Юрій Бутусов пояснює, що таксисти досконало знають район оборони, постійно возять бійців, тому чоловік не сумнівався, що його доставлять точно й найкоротшим маршрутом.

Важко зрозуміти, що рухало таксистом, який замість поїздки правильним маршрутом виїхав на передову, на наш взводний опорний пункт. Тут проїзд заборонений,
– розповів журналіст.

Ситуація на блокпосту

За розповідю Юрія Бутусова, таксі вже майже доїхало до Вікторівки – села, що розташоване в "сірій зоні". Тоді зреагував черговий на блокпосту, здійснивши попереджувальний вистріл у повітря.

Проїхавши блокпост, машина зупинилася, а таксист і чоловік, що їхав у штаб, вийшли на вулицю. Черговий сказав їм підійти, але обоє чоловіків чомусь повернулися в авто. Тоді військовий відкрив вогонь на ураження.

"Як наслідок таксист убитий на місці, пасажир – поранений в руку. Слідство з'ясовує, наскільки обґрунтованими були дії вартового, як була організована служба", – розповів журналіст.

Що про інцидент на блокпосту розповіли в ООС

  • У штабі повідомили, що в авто перебували двоє цивільних. Вони буцімто намагалися прорвати блокпост і не зреагували поперджувальний постріл вартового.
  • Тоді військовий відкрив вогонь на ураження. Внаслідок цього двоє цивільних – водій і пасажир – отримали поранення.
  • Медики бригади намагалися врятувати чоловіків, але водій помер по дорозі до лікарні.