Про це розповів політолог Олег Саакян. Він пояснив, як виборці могли змінити свою позицію щодо підтримки влади саме через останні рішення РНБО.

До теми Залежить від президента: Данілов пояснив, як призначають засідання РНБО

Підтримка президента виборцями

"Ситуація з телеканалами, їх блокування перш за все, мала результат. Його прогнозували і вже фіксували, що це зупинить падіння рейтингів та дасть змогу "відігратися", – сказав політолог.

Олег Саакян пояснив, що відповідні дії сприяли так званому перетоку, зокрема тих, хто підтримував проросійські політичні сили, адже частина із них побачила "сильний крок" Зеленського.

Так само з патріотичного середовища – частина виборців, яка віддавала голос Зеленському, але почала розчаровуватись – завдяки санкціям Ради нацбезпеки та оборони могла знову прихильно поставитись до президента, додав Саакян.

Значного зростання рейтингу Зеленського найближчим часом ми не побачимо. Каскад дій (РНБО – 24 канал) призвів максимум до цього зростання. Наразі потрібно робити яскраві кроки,
– вважає політолог.

На думку Олега Саакяна, для президента, який майже 2 роки перебуває на посаді, не втрачати відповідний рейтинг – це вже непоганий результат, адже забезпечувати його надто складно.

Олег Саакян прокоментував новий рейтинг політиків: дивіться відео

Останнє опитування щодо рейтингу політиків: коротко

  • Більшість українців готові голосувати за чинного лідера Володимира Зеленського, якби найближчим часом в Україні відбулися вибори президента.
  • 24,7% тих, хто має намір взяти участь у виборах і вже визначився з кандидатом підтримали б Володимира Зеленського.
  • До 3 лідерів увійшов би проросійський кандидат Юрій Бойко, а його головним суперником міг би бути лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко.