У відповідний спосіб можуть діяти, щоб Микитась відмовився від своїх показань щодо Татарова. Про це в ефірі 24 каналу розповів колишній заступник генпрокурора України Віктор Чумак.

До теми Татаров покинув ВАКС під обурені вигуки демонстрантів: фото, відео

Він зазначив, що закон забороняє будь-кому втручатися у розслідування, яке веде НАБУ. Також закон забороняє передавати відповідні справи іншим органам досудового розслідування, додав колишній заступник генпрокурора.

Тут реально безпрецедентне втручання і схема щодо виводу підозрюваного Татарова з-під юрисдикції НАБУ, САП і ВАКС,
– сказав Віктор Чумак.

На його думку, позиція НАБУ щодо відповідної справи є законною. Він додав, що суд та Офіс Генпрокурора діє не за законом, а створює схему, яка виводить одного із фігурантів корупційної справи щодо Микитася з-під юрисдикції НАБУ.

Позиція президента

За словами Віктора Чумака, правильною позицією президента щодо справи Татарова буде видати відповідний указ і відсторонити заступника голови ОП від виконання судових обов'язків на час проведення досудового розслідування.

"Також "бити по рукам" Венедіктову, щоб і там нічого не зробили. Це потрібно розслідувати в межах закону", – сказав колишній заступник генпрокурора.

Що цьому передувало

  • Заступника глави ОП Олега Татарова підозрюють у причетності до корупції. Мовиться про схему із незаконним привласненням квартир Нацгвардії.
  • Фігурант справи, забудовник Максим Микитась заявив, що Татаров домовлявся про написання позитивної експертизи на користь компанії-забудовника.
  • Татарову оголосили підозру 18 грудня, проте офіс генпрокурора забрав справу у НАБУ та передав до Служби безпеки. У Антикорупційному бюро назвали такі дії втручанням у розслідування.
  • Через те, що прокуратура не прийшла до зали суду – 29 грудня Татарову не змогли обрати запобіжний захід.