Про це, ймовірно, повідомили джерела в Офісі Президента.

До теми До Ради внесли законопроєкт, який передбачає звільнення Ситника

Чому Зеленський міг "ініціювати" звільнення Ситника

  • Припускають, що стосунки Зеленського і Ситника різко погіршились через те, що Національне антикорупційне бюро активно розслідує справу щодо заступника голови Офісу Президента Олега Татарова. Крім того, бюро також відмовляється віддавати справу іншому слідчому органу.
  • Ще однією причиною може бути розслідування закупівлі Міністерством охорони здоров'я вакцин проти коронавірусу. НАБУ, ймовірно, зареєструвало провадження за заявою керівництва ДП "Медзакупівлі України", в обхід якого діяв МОЗ.

Небажання Ситника послаблювати хватку в справі Татарова і відкриття справи про вакцини обурили Зеленського,
– інформують джерела.

Чи говорив Зеленський із Ситником

Зауважили, що нещодавно відбулась дуже складна розмова між президентом і директором НАБУ щодо справи про вакцину. Порозуміння нібито не вдалось досягти.

"У Зеленського була можливість "покарати" Ситника руками депутатів під час розгляду законопроєкту в комітеті і сесійній залі. Але президент наполіг на негайній сатисфакції, тому ініціативу довелося проявити Малюсьці на засіданні Кабміну 15 лютого", – додали співрозмовники видання.

Що говорив Малюська

  • Міністр запевняв, що діяв для того, аби "закрити діру в законі і врегулювати статус НАБУ і директора".
  • Малюська нагадав, що Конституційний суд визнав неконституційним указ п'ятого президента Петра Порошенка про призначення Ситника директором НАБУ, а також положення закону про бюро в частині наділення президента повноваженнями призначати директора НАБУ.
  • Відтак, якщо законопроєкт схвалять, поки обиратимуть нового директора, його функції виконуватиме заступник Ситника Гізо Углава.