Зрештою розлюченим активістам вдалося прорватися всередину. Про це повідомляє "Суспільне. Житомир".

До теми Тарифні протести тривають: що відбувається в українських містах – фото, відео

Що відомо про протест у Житомирі

Акція протесту 15 січня почалася на перехресті вулиць Шевченка та Фещенка – Чопівського. У ній взяли участь приблизно 250 – 300 осіб. Колоною протестувальники рушили до будівлі "Житомиробленерго".

Після протесту під будівлею комунального відомства вони рушили до Житомирської облради. Після штурму будівлі вони прорвалися всередину. Згодом разом з представниками влади протестувальники перейшли до сесійної зали міськради для подальшого обговорення ситуації з цінами на газ.

Протести у Житомирі 15 січня
Протести у Житомирі 15 січня / Фото "Суспільне. Житомир"

У Житомирі протестувальники увірвались в облраду
У Житомирі протестувальники увірвались в облраду / Фото "Суспільне. Житомир"

Тарифні протести в Україні: дивіться відео

Зауважимо, що вже не перший день у містах України тривають акції протесту через підняття цін на газ. 15 січня люди у Києві та інших містах України почали перекривати траси.

Що відомо про тарифні протести: головне

  • З 1 січня 2021 року в Україні зросла ціна за розподіл газу. Відповідні зміни наприкінці 2020 року ухвалив тарифний регулятор.
  • Через це у Полтаві, Миколаєві, Харкові та Кривому Розі 10 січня люди вийшли на протест. Вони вимагали повернення старих тарифів.
  • 11 січня на акції протесту вийшли також жителі Львова, Івано-Франківська, Херсона, Кропивницького та Чернівців та деяких інших міст.
  • На нараді 13 січня члени уряду домовилися знизити ціну на газ більш ніж на 30% — до 6,99 гривні за кубометр. Однак така ціна діятиме лише на час карантину.
  • Натомість у МВФ нагадали, що Україна в меморандумі з Фондом взяла на себе зобов'язання щодо тарифів на ринку природного газу.