В ефірі російських пропагандистів Володимир Жиріновський заявив, буцімто українська влада "готує провокацію на Донбасі". При цьому він навіть словом не згадав, що саме через Росію там уже 7 років триває війна.

До слова Шуфрич заявив, що допомагав Жиріновському втекти з Криму

А давайте ми завтра довбанемо по всіх Збройних силах України, щоб не залишилося жодного солдата чи офіцера,
– заявив політик-українофоб.

У своїй пропагандистській заяві "головний ліберал" всія Росії висловив сподівання, що такий крок Росії шокує Європу й США.

"Ви побачите, як Європа "зачухається", як вони все збліднуть. Американський президент Джо Байден збожеволіє до вечора, скаже, що немає української армії, жодного солдата на території України", – резюмував Володимир Жиріновський.

Коротко про Володимира Жиріновського:

  • Передовсім слід зазначити, що політик далеко не вперше вдається до схожих заяв. Наприклад, через трейлер українського фільму "Наші котики" про війну на Донбасі він закликав "спалити напалмом Київ і Львів".
  • У російській політиці Жиріновський грає роль такого собі "городнього опудала" – демонструє росіянам, що "без Володимира Путіна буде ще гірше".
  • Такий образ спрямований на те, щоб продемонструвати росіянам, що будь-хто інший на посаді президента або розвалить Росію, або втягне її в глобальну війну.