Заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква повідомив, що наразі щодо цього ведуться відповідні дипломатичні переговори.

Читайте також Україна виходить з 2 угод, укладених у межах СНД: Зеленський підписав указ

Які країни може відвідати Зеленський

Посадовець зазначив, що точна дата візитів поки невідома. "Азійський регіон так само, як і всі інші регіони світу, періодично потерпає від коронавірусу", – підкреслив він.

Крім цього, Жовква повідомив, що для цих візитів вже підготували низку угод. Також є перспективні проєкти, спрямовані на розвиток торгівлі та залучення інвестицій в Україну.

Заступник керівника ОП також висловив співчуття рідним Сергія Камишева, українського посла в Китаї, який помер 14 лютого. Наразі шукають, хто б міг замінити його на посаді.

Про візит до США та розмову з Байденом

Водночас ОП продовжує роботу над підготовкою візиту Зеленського до Штатів. Напередодні, зокрема, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поспілкувався телефоном з держсекретарем США.

"Триває робота по лінії не лише Держдепартаменту, але й Білого дому. Також готується телефонна розмова між президентами обох країн", – наголосив Жовква.

Безумовно, така розмова відбудеться. Я б не драматизував – не відраховував дні, хвилини й години. Вона буде, так само як і взаємний обмін візитами,
– запевнив він.

За його словами, мовиться про питання політичної підтримки, широкого залучення США до переговорів щодо миру на Донбасі, деокупації Криму, а також економічної співпраці.