Нову хвилю COVID-19 очікували 5 – 10 лютого, але вона почалась трохи пізніше. Про це повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко під час форуму "Україна.30".

Читайте також Після сплеску COVID-19 на Прикарпатті влада готується до спалаху в інших регіонах

У регіон виїхав головний санлікар Віктор Ляшко

За підрахунками головного санлікаря Віктора Ляшка, це дав Буковель та іноземні туристи. І потім це почало розходитись через місцеве населення,
– зазначив Кирило Тимошенко.

Він запевнив, що влада тримає ситуацію під контролем і очікує, що через декілька днів епідеміологічна ситуація на Прикарпатті покращиться.

"Ліжка знайшли, техніка є, кисень є – сподіваюся, що ми зіб'ємо цю хвилю. Ми готуємося і в інших областях також, тому що бачимо, що у Чернівцях і Закарпатській області починається підйом деякий", – додав заступник очільника ОП.

Яка ситуація з COVID-19 у західних областях: дивіться відео

Медики критикують владу

Водночас медики підтримують версію Офісу Президента про свята й туристів. Проте, вони також й критикують центральну владу за пізні рішення.

На думку лікарів, карантин був би доречним до Нового року, а не після.

Важка ситуація з COVID-19 на Прикарпатті: коротко

  • На Франківщині наразі зберігається один з найбільших рівнів захворюваності на коронавірус протягом останніх двох тижнів.
  • У центральній міській лікарні Івано-Франківська – майже критична ситуація. Пацієнти лежать у коридорах, їдальнях й кабінетах лікарів.
  • З 22 лютого на Прикарпатті діє червона зона карантину.
  • В Івано-Франківській області розгорнули мобільний госпіталь. Він готовий до прийому хворих.
  • За попередню добу, 21 лютого, в області виявили 515 нових випадків зараження коронавірусом.