Локацією для зустрічі обрали Dubai Maritime City – саме там створили штучний півострів.

Актуально Україна – наш стратегічний партнер: Зеленський зустрівся з шейхом емірату Дубай

Окрім того, на території розташований перший у світі хаб. Він поєднуватиме всі галузі морської промисловості. Його метою є розв'язання глобальних логістичних проблем морських вантажоперевезень і портового сполучення.

Президент заявив, що йому дуже подобається ідея проєктів сучасної марини (спеціально облаштованої гавані для яхт і катерів) та сучасного готелю в Одесі.

Ми сьогодні запрошуємо компанію DP World через такі концесії більше заходити на український ринок. У нас є ще чотири порти, у які може зайти компанія. Друге – побудувати марину разом з компанією, яка займається подібними проєктами,
– повідомив Зеленський.

Що сказав Зеленський

  • Український лідер наголосив, що в Україні ухвалили низку законів, які мотивуватимуть іноземних інвесторів приходити в нашу країну.
  • Наразі в 2 українських порти вже зайшли іноземні інвестори.
  • Окрім того, Зеленський розповів про "інвестиційних нянь". Вони створюватимуть прямий контракт між інвестором та державою.
  • Президент нагадав: нарешті в Україні проголосували за закон про внутрішній водний транспорт. Річковий транспорт наразі може стати найдешевшим. Зокрема, для перевезення вантажів.

Візит Зеленського в ОАЕ: що відомо