Лідери країн акцентували основну увагу на протидії поширенню смертельної інфекції та посилення захисту громадян.

Читайте також Єрмак домовився про регулярні консультації з послами G20: фото

Вакцинація – найбільш дієвий засіб боротьби

Вони погодилися, що найбільш дієвим рішенням є вакцинація, яка вже розпочалася в обох і в Україні, і в Австрії.

Володимир Зеленський наголосив, що дуже важливим є солідарний розподіл сертифікованих ліків.

На мою думку, найважливіше – щоб ця вакцина була якісною та ефективною. Що швидше Україна отримуватиме нові партії вакцин, то скоріше відбуватиметься щеплення в нашій країні,
– зауважив наш президент.

Зі свого боку Александр Ван дер Беллен заявив, що сприяти прискореному отриманню Україною вакцин у межах ініціативи COVAX.

Про що ще говорили глави держави

Під час телефонної розмови глави держав також торкнулися питання агресії Росії проти України. Володимир Зеленський подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої країни.

Сторони погодилися, що міжнародні санкції проти Росії мають підтримувати допоки держава-окупант повністю не виведе свої війська з території України.

Зеленський розповів про Кримську платформу

Президент додав, що важливо підтримувати увагу світової спільноти ситуації у тимчасово окупованому Криму та ознайомив співрозмовника з ініціативою Кримська платформа.

Володимир Зеленський запросив Президента Австрії з дружиною взяти участь в інавгураційному саміті ініціативи, який відбудеться у серпні 2021 року в Києві, та у святкуванні 30-річчя незалежності України,
– підсумували в ОП.