Деталі візиту Зеленського на навчальний центр "Десна"

Разом із президентом навчальний центр відвідали, зокрема, керівник ОПУ Андрій Єрмак, міністр оборони Андрій Таран, секретар РНБО Олексій Данілов, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Про це повідомляє пресслужба президента України. Також вони опублікували відповідні фото.

До теми Свято армії – свято народу: привітання Офісу Президента та Зеленського з Днем Сухопутних військ

Сухопутні війська роблять дуже багато для захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Тому якісні та сучасні умови підготовки українських військових є надзвичайно важливими,
– зауважив Зеленський.

З чого складається навчальний центр "Десна"

  • З механізованого, танкового та зенітно-ракетного артилерійських полків.
  • З автомобільного та ремонтно-відновлювального батальйонів.
  • З двох навчальних центрів (197-й центр підготовки сержантського складу та 205-й центр тактичної медицини).
  • Зі школи підготовки снайперів.

Що у "Десні" показали президенту

Начальник центру Віктор Ніколюк ознайомив делегацію українських керівників зі структурою установи та системою підготовки військовослужбовців. Так, український президент, очільник його Офісу та міністр оглянули тренажер для підготовки водіїв, спеціалістів військ протиповітряної оборони.

Як повідомили у центрі навчання проводять на тренажерному комплексі ЗУ-23-2 у вигляді напівсфери. І він відтворює ідентичні реальним бойові дії та дає змогу розрахунку відточити навички. Сьогодні це єдиний тренажер такого рівня в Збройних силах.

З чим ще ознайомили делегацію керівників України

  • Продемонстрували навчання з надання першої медичної допомоги пораненим і евакуації пораненого з поля бою.
  • Показали систему підготовки танкістів. Зокрема, вони переглянули навчання у класі динамічних тренажерів на базі віртуального простору бою (VBS3), а також підготовку операторів танкових екіпажів і екіпажів танків у класі управління боєм, який поєднує одночасну дію кількох танкових екіпажів.
  • Ознайомили з інфраструктурою школи підготовки снайперів, що має унікальну для Сухопутних військ матеріально-технічну базу. Зокрема, модульне містечко, класи, зразки снайперської зброї у навчальному корпусі.
  • На стрільбищі продемонстрували заняття з вогневої підготовки снайперів. Ті під час навчання проходять психологічну підготовку, опановують навички стрільби з незручних положень, у русі та на різну дальність різними калібрами.

Зверніть увагу Якій зброї надають пріоритет у Сухопутних військах: командувач СВ Сирський навів приклади

Як Володимир Зеленський відвідував навчальний центр "Десна" / Фото пресслужби президента України