Як сказав український лідер під час брифінгу з журналістами після форуму "Україна 30", є певний перелік професій, для яких вакцинація має бути обов'язковою.

Важливо Зеленський виступив на форумі "Україна 30" щодо коронавірусу: відео

За словами Володимира Зеленського, мовиться про людей, які працюють на державу.

Я вважаю, що всі люди, які працюють на державу та отримують від неї кошти, а також мають постійні контакти, вони не мають права відмовитися від вакцинації,
– наголосив президент.

Водночас український лідер додав, що існують виключення. До прикладу, люди з алергічними реакціями. На думку Зеленського, це питання треба врегулювати законодавчо. Скажімо, створити перелік професій.

Зауважимо, що Зеленський готовий "особистим прикладом" продемонструвати українцям безпеку і необхідність вакцинації від коронавірусу, яка повинна початися вже за тиждень.

Вакцинація в Україні: головне

  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що вакцинація в Україні розпочнеться 15 лютого. Однак у випадку форс-мажорних обставин дату можуть змістити на пізніший час.
  • Уряд підготував план компанії вакцинації населення. "Дорожня карта" складається з 5 етапів. Спершу українців щеплюватимуть препаратом від Pfizer-BioNTech, згодом країна отримає вакцину від AstraZeneca.
  • За прогнозами очільника МОЗ Максима Степанова, до кінця місяця мають вакцинувати 500 тисяч українців.
  • Україна отримає 12 мільйонів доз вакцин від AstraZeneca та Novavax.

Володимир Зеленський про подолання пандемії: дивіться відео