Глава держави пояснив, що влада провела аудит указів Віктора Януковича, як цього вимагало рішення Ради національної безпеки й оборони.

Читайте також Підтримав окупацію Криму, – Веніславський пояснив, чому Тупицького треба звільнити

Президент пояснив указ про звільнення Тупицького

А 27 березня з'явилися перші результати аудиту. Мова йде про 2 укази Януковича – від 14 травня та 17 вересня 2013 року – щодо призначення суддями Конституційного Суду України Олександра Миколайовича та Олександра Касмініна.

Обидва ці укази мною скасовані. Вказані особи можуть відправлятися на заслужений відпочинок,
– наголосив Зеленський.

За словами українського лідера, якщо засідання РНБО якогось тижня не відбувають, то це не означає, що "люди, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитись і спати спокійно".

Які ще укази підписав Зеленський

Крім того, президент зазначив, що підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 19 березня 2021 року, згідно з яким у 19 компаній анулювали ліцензії та спеціальні дозволи на видобуток і користування українськими надрами.

Також глава держави повідомив про підписання указу, згідно з яким вже у 2021 році проведуть перевірки всіх суб'єктів, які без аукціону отримали спецдозволи на користування надрами й не розпочали видобування корисних копалин протягом 2 років з моменту отримання відповідних дозволів.

Олександр Тупицький: останні новини

  • Суддю Конституційного Суду підозрюють у наданні неправдивих свідчень та в підкупі свідка. Зокрема, 19 січня 2021 року слідчі ДБР повідомили йому про підозру.
  • Тупицького відсторонили від виконання посадових обов'язків до 28 березня. Однак, за інформацією журналістів "Схем", на нього й досі розподіляють справи.
  • Крім того, він продовжує отримувати зарплату. За січень 2021 року суддя заробив 320 тисяч гривень.