Українські вчені завжди брали активну участь у науково-дослідній роботі з вивчення Південного полюсу. Глава держави через відеозв'язок поспілкувався з командою та побажав успіху.

Читайте також В української антарктичної станції "Академік Вернадський" – ювілей: Google присвятив цьому дудл

На своїй сторінці у твітері він наголосив, що з нагоди ювілею української станції компанія Google створила особливий дудл.

Дякую за те, що ви робите велику справу. За те, що ви робите українську справу у світовій історії. Я хочу вас привітати з великим ювілеєм – 25-річчям заснування української станції ім. Академіка Вернадського. Для мене це велика честь – наживо поспілкуватися з вами. Ви робите велику щоденну роботу для розвитку науки. І ми зі свого боку хочемо й будемо підтримувати кожного з вас,
– зазначив Володимир Зеленський.

Президент також поцікавився, що держава може зробити, щоб покращити умови на станції, допомогти полярникам розвивати науку, робити якісні дослідження.

Полярники запросили Зеленського на Південний полюс

Зі свого боку начальник 25-ї української антарктичної експедиції Юрій Отруба від імені всіх полярників запросив Володимира Зеленського стати першим главою України, який відвідає вітчизняну антарктичну станцію.

Зеленський поспілкувався з полярниками
Володимир Зеленський поспілкувався з українськими полярниками / Фото Офісу Президента

Велика Британія привітала українців з річницею

У твітері посольства Великої Британії в Україні привітали станцію "Академік Вернадський" з 25 річницею.

25 років тому Британія передала Україні одну зі своїх дослідницьких станцій в Антарктиді – "Фарадей", зробивши можливим повернення до кола країн, що проводять там дослідження, адже українці були у складі перших експедицій до цього континенту,
– йдеться у вітанні.

Що відомо про антарктичну станцію "Академік Вернадський"?

У 1996 році Велика Британія передала свою антарктичну станцію "Фарадей" Україні. З того часу вона має назву "Академік Вернадський" і там майорить синьо-жовтий прапор. Щороку Національний антарктичний центр скеровує туди наукові експедиції.

Українська антарктична станція розташована на мисі Марина острова Галіндез. Вона працює постійно та є метеорологічною та геофізичною обсерваторією. Українські вчені проводять там різні наукові дослідження.