У своєму повідомленні в твіттері Зеленський використав світлину не з Китаю, а з Непалу. Мовиться про знімок стародавнього храму, зроблений на площі Дурбар у Катманду.

Зверніть увагу Шмигаль у Брюсселі зустрів "брата-близнюка": соцмережі вибухнули жартами

Зеленський привітав народ Китаю з Новим роком: що він написав

Український президент висловив сподівання на подальший розвиток українсько-китайських відносин.

Від усіх українців і від себе особисто вітаю лідера Китаю високоповажного Сі Цзіньпіна і дружній народ Китаю зі Святом весни. У 10-ту річницю стратегічного партнерства України і Китаю підтверджую налаштованість на подальшу взаємовигідну співпрацю,
– підкреслив Зеленський.

Зеленський, Непал, Китай, Новий рік, курйоз, конфуз
Той самий конфуз Зеленського з фото з Непалу / Скриншот

Зауважимо, що допис уже виправлено, і до нього Зеленський прикріпив універсальну картинку, що має стосунок до Китаю та його культури. Користувачі твіттера це повідомлення також можуть побачити китайською мовою.

Радимо ознайомитися Китайський Новий рік 2021: дата та як відзначають свято

Які ще курйози траплялися з Зеленським за останній рік

  • Торік у березні президент звертався до українців з новою інформацією про коронавірус. І на одному з українських телеканалів його виступ супроводжували титри з серіалу "Нюхач". Отже, на тлі серйозного Зеленського глядачі змогли побачити такі фрази: "Це я вбила Еріку", "Вона забрала в мене кохану людину", "Чому вбила? Чому не від руки?", "Крістіане, принеси драбину!" тощо.
  • У травні 2020 року у День вишиванки Зеленський разом із дружиною передали подарунки світовим лідерам. І серед них опинився президент Канади. Щоправда, в цій країні такої посади немає.
  • У липні у конфуз потрапив не сам президент, а радше його пресслужба. За підсумками візиту Зеленського на Волинь вони опублікували ролик, і там чомусь Волинську область назвали Луцькою.
  • А трохи раніше у січні переплутав уже сам Зеленський. Очільник держави звернувся до жителів "Канадії", замість Канади. Писав він свій допис англійською мовою, тому користувачі у мережі почали жартувати, що це такий собі "криворізький акцент.

Зеленський, Канада, Канадія, конфуз, курйоз, географія, ОПУ
"Канадія", а не Канада від Зеленського / Cкриншот 5 каналу