Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це розповіла пресслужба глави держави на офіційному сайті 22 грудня.

Радимо прочитати Президент-перевертень: доля Макрона у 2021 році та загравання з правими Франції

Про коронавірус та вакцину проти нього

Передусім Зеленський побажав Макрону одужання від COVID-19 та якнайшвидшого відновлення сил. А разом із тим і привітав французького лідера з днем народження (21 грудня Макрону виповнилося 43 роки).

Під час телефонної розмови 22 грудня центральною темою було сприяння з боку Франції щодо якнайшвидшого отримання Україною якісної ліцензованої вакцини проти COVID-19.

У підсумку лідери України та Франції домовилися координувати зусилля щодо розподілу вакцини.

Дякую вам за згоду допомогти з прискоренням надання вакцини проти COVID-19. Це жест справжньої дружби,
– сказав президент України.

Про війну на Донбасі

Президенти Франції та України також обговорити питання досягнення миру на Донбасі. Зеленський розповів Макрону, що для цього робить Україна. Макрон у відповідь запевнив, що його країна усіляко сприятиме мирному процесу.

Попередня розмова політиків Макрон погодився, що зустріч у нормандському форматі слід провести якнайшвидше, – Зеленський

До слова, Макрон під час розмови вкотре підтвердив намір відвідати Україну з офіційним візитом – щойно це дозволить епідемічна ситуація.