Політика Ірини Венедіктової спрямована на те, щоб не перешкоджати діяльності різних політико-бізнесових груп. Про це заявив ексзаступник генпрокурора Віктор Чумак в ефірі 24 каналу.

Читайте також Стосунки Венедіктової з Офісом Президента ускладняться після підозри Татарову, – Бутусов

За його словами, генпрокурорка захищає "своїх" нардепів та людей з Офісу Генпрокурора.

За Венедіктову достатньо активно агітують Максим Бужанський та Олександр Дубінський,
– заявив Чумак.

Як заявив Чумак, навіть якщо звільнення Венедіктової підтримають 226 депутатів, то у Раді не виявиться достатньої кількості голосів, аби призначити когось іншого.

"Не думаю, що тепер хтось рветься на посаду генпрокурора, коли там такий спрощений критерій визначення ефективності цього відомства. Все це буде "летіти" на прокурора", – припустив Чумак.

До теми Татаров може тиснути на свідків та правоохоронців у справі, – юристка

Чому говорять про звільнення Венедіктової

Чумак заявив, що найголовнішим критерієм діяльності правоохоронної системи є довіра людей. Однак наразі вона тільки зменшується. Також важливо, аби розслідування справ були ефективними та призводили до посадок.

Однак, за словами Чумака, у 2020 Венедіктова втручалася у розслідування справ, які стосувалися Олега Татарова, Олександра Юрченка та Павла Халімона.

Венедіктова ніяк не може змінити прокурора у справі "Роттердам+". Хоча там, де потрібно, вона міняє прокурорів просто з блискавичною швидкістю,
– розповів Чумак.

Чому Татарова взяли в Офіс Президента

Ексзаступник генпрокурора припустив, що Татаров обійняв посаду заступника голови Офісу Президента, бо він є "людиною з тієї ж самої орбіти" та дуже наближений до Андрія Єрмака. Як зазначив Чумак, Татаров належить до "позавчорашніх" людей, які були опонентами Петра Порошенка.

Читайте також Татаров переконаний, що його не заарештують, а Ситник – "загрався"

За словами ексзаступника генпрокурора, Татаров також надавав правову допомогу Рінату Ахметову, а до його рекомендацій дослухаються представники Зеленського.

Чумак припустив, що перед Татаровим поставили завдання придушити всю антипрезидентську активність політиків через координацію діяльності правоохоронних органів.