Україна має комплексні зміни щодо Росії. Таку думку в ефірі висловив представник Української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

Зверніть увагу Загиблі лишаться мертвими, – Михайлова пояснила, чому відносинам з Росією не бути

Зеленський не домовлятиметься з Путіним

Гармаш сказав, якщо раніше Зеленський надіявся домовитись з Путіним, то зараз ілюзії розвіялись і він більше не надіється.

Ми почали адекватно відповідати на гібридну агресію Росії і на фронті, і в політичній та інформаційній площині. Звісно, Росії це не подобається,
– він зазначив.

Вихід Росії з домовленостей

За його словами, заява Дениса Пушиліна означає фактичний вихід з перемир'я. "Але питання в тому, що ми входили у перемир'я не з ними, а з російською стороною. Тому заява так званої "народної міліції ДНР", якої юридично немає і яка не є офіційним органом – це загроза виходу Росії з перемир'я, але поки не вихід", – наголосив Гармаш.

Особливих змін на передовій, як зауважив представник ТКГ, не буде. Адже мета заяви – не попередження, що вони стрілятимуть, а психологічний та політичний тиск на Україну, щоб вона прийняла умови, які диктує Москва.

Гармаш прокоментував ситуацію на Донбасі: дивіться відео

"Можливо, буде якийсь короткий спалах. Але ситуація не повернеться у 2014 рік, адже Росія не має таких ресурсів, які вона може витратити на довгу військову кампанію", – додав Гармаш.

Останнє про ситуацію на Донбасі

Окуповані території
Окуповані території України / Інфографіка 24 каналу