Очільник України анонсував створення в Україн ринку соціальних послуг. Про це Зеленський сказав під час візиту до Харкова, пише 24 канал.

Важливо Зеленський прибув на місце пожежі у будинку престарілих у Харкові: онлайн-трансляція

За словами президента, зараз в країні не надають нормальних послуг із соціального догляду за нужденними.

Зараз на цьому трагічному кейсі треба зробити все. Дати повноваження місту, щоб можна було надавати людям такі послуги. Треба зробити на законодавчому рівні. Ми ж не знаємо, скільки таких об'єктів в країні знаходиться. Тому будуть законодавчі ініціативи. Повинна бути реформа,
– заявив Зеленський.

Президент зазначив, що такі послуги можуть надавати як приватними, так і державними закладами. Він також зазначив, що люди "знають про такі приватні хоспіси", тоді як правоохоронці, які інформували Зеленського, стверджували, що інформації про них немає.

Деякі колеги з правоохоронців мені сказали, що ніхто не знає про це, я думаю, що це неправда. Я вважаю, що з етичної сторони дітям соромно, щоб хтось знав, де перебувають їх батьки, а з іншого боку – такі хоспіси не платять ніяких податків, і через це, вони ніяк не оформлені, окрім інтернету,
– сказав президент.

Актуально Пожежа у будинку престарілих у Харкові: все, що відомо – фото, відео

Зазначимо, будинок, в якому сталася пожежа, не був офіційно зареєстрований. Напередодні Денис Шмигаль доручив провести в Україні перевірки пожежної безпеки у закладах розміщення – готелях, пансіонатах, хостелах та будинках розміщення літніх людей.

Що відомо про трагедію у Харкові

  • Займання виникло на другому поверсі житлового будинку за адресою Нижня Гиївська, 150, що у Харкові. Раніше його переобладнали під будинок для літніх людей.
  • Рятувальники боролися з вогнем на площі у 100 квадратних метрів. Загоряння ліквідували спільними зусиллями 50 рятувальників та 13 одиниць спецтехніки.
  • Серед основних версій трагедії: необережне поводження з електрообігрівачами, підпал та замикання електромережі.
  • За інформацією Харківської ОДА, в будинку проживали 33 людини: 18 осіб вдалося врятувати, але ще 15 людей, на жаль, загинули.
  • Правоохоронці вже затримали 4 людини. Серед затриманих: власник домоволодіння, орендар будинку та його дружина, адміністратор, який координував роботу "Золотого часу".
  • 22 січня президент Володимир Зеленський прибув на місце пожежі у Харкові. Він зазначив, що 23 січня в Україні оголосять загальнонаціональний день жалоби. Відповідний указ Зеленський підпише найближчим часом.