Насамперед повинні бути нормальні європейські правила. Якщо це означає підвищення тарифів, то такі питання потрібно розглядати. Про це Вітренко розповів у програмі "Перехресний допит" на 24 каналі.

Варто знати Що відомо про тимчасового очільника Міненерго Юрія Вітренка: біографія

Але при цьому має бути також і зростання зарплат – на випередження. Адже головна проблема в Україні – це не тарифи, а саме низькі зарплати, переконаний чиновник.

"До речі, великий перекіс є навіть між приватним та державним сектором. Це не нормально, коли охоронець у приватній компанії заробляє удвічі більше ніж державний анестезіолог", – додав він.

Я людина ринкових поглядів. Вважаю, якщо все правильно зробити, країна буде успішнішою, а люди багатшими. Замість того, аби один перекіс компенсувати іншим,
– наголосив Вітренко.

Тому якщо тарифи на електроенергію будуть вищими, але люди отримуватимуть більшу зарплату, і все буде стабільно – це нормальний сталий варіант, вважає в.о. міністра.

Призначення Вітренка: основне

  • 17 грудня Рада не підтримала призначення Вітренка у Міністерство енергетики. Лише 118 нардепів із 226 необхідних віддали за нього свій голос.
  • Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія говорив, що інших кандидатів на посаду очільника Міненерго немає, і в січні Рада розгляне його кандидатуру повторно.
  • 21 грудня, попри невдале голосування у парламенті, уряд тимчасово призначив Вітренка на посаду виконуючого обов'язки міністра енергетики.
  • Спікер парламенту Дмитро Разумков назвав це рішення некоректним. Все через те, що його ухвалити без консультацій з Радою

Що відомо про Вітренка?

Український економіст і фінансист. Впродовж 18 років працював на різних посадах у "Нафтогазі". Саме його команда відповідала за судовий процес із "Газпромом" у 2015 році. Тоді російську компанію зобов'язали сплатити "Нафтогазу" 4,6 мільярда доларів.

Вітренко є гендиректором власної інвестиційної компанії. Після її створення туди також прийшли чинний голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв і майбутній очільник "Укргазвидобування" Олександр Романюк.