Альянс спостерігає за зростанням російського військового будівництва від Крайньої Півночі до Балтійського регіону, Чорного моря, Близького Сходу і Північної Африки. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

До слова ЄС непокоїться через російські літаки та ракети у Криму: вони здатні нести ядерні боєприпаси

"Що стосується питання про збільшення російської присутності в Лівії і в Африці в цілому, звичайно, це те, за чим ми стежимо і дуже уважно відстежуємо в НАТО, це частина моделі збільшення російської присутності не тільки в Лівії, а й в інших частинах Африки, і на Близькому Сході, в Сирії і в Чорноморському регіоні в Криму, а також у Балтійському регіоні і на Крайній Півночі", – пояснив Єнс Столтенберґ.

За його словами, вони адаптовують НАТО перед більш напористою Росією, яка вкладає значні інвестиції у військове оснащення та посилює військову присутність.

Російська армія в Криму: що відомо

  • З часу окупації Криму Росія продовжує активну мілітаризацію півострова. Станом на грудень 2020 року там перебувають 32,5 тисячі російських військових.
  • На озброєнні в окупантів перебувають: до 200 танків, понад 400 бойових броньованих машин, понад 280 артилерійських систем різних калібрів, включно з ракетними системами залпового вогню.
  • Росія додатково розгорнула на півострові бомбардувальну, штурмову, винищувальну та армійську авіацію.