Літаки будуть використовувати для доставки особового складу, озброєння, військової техніки та транспортування вантажів. Про це повідомляє пресслужба президента України.

Читайте також Відразу 5 літаків не змогли приземлитися в Одесі: що трапилося

Важливий крок для України

Ці літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів. Власне так, як це й повинно бути,
– наголосив президент Зеленський під час підписання контракту.

Зеленський додав, що цей крок "двічі важливий". Він зміцнює обороноздатність України та сприяє залученню українських та іноземних інвестицій. Багато міжнародних партнерів цікавляться літаками сімейства "Ан" і тим, чи прийняті вони на озброєння в Україні.

Глава держави висловив сподівання, що в майбутньому такі державні замовлення стануть не сенсацією, а нормою.

Україна замовила для ЗСУ нові літаки Ан-178 / Фото Представництва Президента України

Розвиток авіаційної галузі

  • Найближчим часом керівництво "Антонова" має розробити план щодо відновлення та посилення кадрового потенціалу підприємства. Очікується, що завод зможе повернути втрачених професіоналів та залучити нових фахівців.
  • Своєю чергою уряд має опрацювати питання створення у 2021 році української авіакомпанії, яка користуватиметься літаками "Антонова". Крім того, в Україні розроблять програму розвитку авіапромисловості на 2021 – 2030 роки.