Про свої плани забезпечити щедру компенсацію новому власникові заводу "Масандра" так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов повідомив у своєму фейсбуці, пише 24 канал.

Дізнайтеся більше Винзавод "Масандра" в окупованому Криму продали "касиру" Путіна: деталі

За його словами, місцевий "уряд компенсує інвестору" майже 50% на витрати, пов'язані із закладенням виноградників і садів. Зроблять це за підтримки федерального бюджету.

Аксьонов заявив, що найближчим часом компанія, якій "продали" "Масандру", презентує план розвитку підприємства.

Продаж заводу "Масандра": що відомо

  • Виноробний завод "Масандра" повністю "купила" дочірня компанія банку "Росія" – "Південний проєкт". Найбільшим акціонером банку є друг президента Росії Путіна Юрій Ковальчук.
  • Міністерство реінтеграції ініціюватиме санкції та судове переслідування людей, які причетні до "продажу" в окупованому Криму виноробного заводу "Масандра".
  • Міністерство закордонних справ України наголошує, що Росія обов'язково відповість за так званий продаж "експропрійованого концерну "Масандра" в окупованому Криму.

До теми Приватизація Росією "Масандри": Україна ініціює нові санкції

Що відомо про винзавод "Масандра"?

Національне виробничо-аграрне об'єднання володіє унікальною колекцією вин і традиціями виноробства. Розміщений завод у селищі Масандра на Південному березі Криму.

Він був найбільшим підприємством України та Європи з вирощування винограду та виробництва високоякісних вин. Колекція вин "Масандри" становила приблизно 1 мільйон пляшок і є одною з найбільших у світі, яку у 1998 році занесли до Книги рекордів Гіннеса.