Мовиться про 2 мільйони 88 тисяч гривень. Служба безпеки України повідомила про затримання бойовика з окупованих територій 16 лютого.

Також читайте На співробітника українського консульства напали з ножем на службі в Росії

Що відомо про затриманого

За словами силовиків, зловмисник прибув на підконтрольну Україні територію для ведення розвідувальної діяльності. За даними слідства, затриманий:

  • раніше судимий Павло Глущенко – уродженець Луганської області;
  • у 2014 році брав участь у захопленні місцевого обласного управління СБУ і забезпечував його "охорону";
  • брав участь в бойових діях проти Збройних сил України в складі так званого "3-го станично-луганського батальйону ПДВ ДШБ" як командир розвідувально-диверсійної групи.

Запобіжний захід для командира

Під час судового засідання прокуратура і слідчий СБУ вимагали для Глущенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас суддя Лілія Єршова задовольнила її частково, призначивши:

► заставу в розмірі 2 мільйонів 88 тисяч гривень;
► або тримання під вартою строком на 60 днів.

Павло Глущенко
Павлу Глущенку обрали запобіжний захід / Фото "Думская"

Як дізнались про Глущенка

Підозрюваний 21 вересня 2020 року, перебуваючи в Києві, вийшов на зв'язок з так званим депутатом "Народної ради Луганської народної республіки" і колишнім членом "МГБ ЛНР".

Чоловік повідомив, що збирається в місто Покровськ Донецької області. Йому запропонували зібрати інформацію про розміщення позицій, блокпостів, підрозділів ЗСУ з обов'язковою фото та відеофіксацією бронетехніки, засобів ураження, зброї. За це Глущенку запропонували 1 200 доларів, з попередніми авансом – 600 доларів.

Глущенко виконав завдання. Після затримання контррозвідкою СБУ Глущенко повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею кримінального кодексу про участь у терористичній групі чи терористичній організації.