Поліція раніше підтвердила, що одну людину після акції під Офісом Президента затримали. Справу розслідують за статтею про хуліганство.

Тут детальніше На протестах за Стерненка затримали людину

Затриманий поліцією під ОП – ветеран АТО та засновник видавництва

Після акції прихильників Стерненка під будівлею ОП поліція затримала одного з учасників. Активісти кажуть, що мовиться про Владислава Сорда (Стафійчука).

Владислав Стафійчук – український письменник, ветеран АТО (боєць 93-ї окремої механізованої бригади із позивним "Змій") та засновник відомого видавництва "Дім Химер".

Поліція імені затриманого не повідомила. Але вже заявила, що справу розслідуватимуть як хуліганство (карають в україні за такий злочин позбавленням волі до 7 років).

Активісти ж стверджують, що Сорд не мав жодного стосунку до порушення законів ні зараз (20 березня під Офісом Президента), ні раніше (справу проти нього, на яку посилалася поліція у своєму повідомленні, насправді закрили).

Затриманого після акції за Стерненка чоловіка намагалися відбити у поліції

Після затримання активіста біля Печерського відділку поліції, куди того відвезли, сталися сутички – між правоохоронцями та тими, хто прийшов підтримати затриманого.

У підсумку до поліції прибуло підкріплення, силовики застосували сльозогінний газ.

Близько 1 години ночі затриманого вивезли з відділку до ІТТ (ізолятора тимчасового тримання). Це hromadske підтвердив адвокат Стафійчука Дмитро Мазурок.

Водночас у PavlovskyNews опублікували відео, де чоловік розбиває шибки у дверях до Офісу Президента. Телеграм-канал стверджує, що затриманий "схожий на чоловіка на відео".

Акція 20 березня на підтримку Стерненка: головне

Стерненко
Вирок Стерненку: головне / Інфографіка 24 каналу

Читайте також У Зеленського прокоментували протест на підтримку Стерненка