Про це у програмі "Перехресний допит" заявив речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович. Він запевнив, що насправді у засідання РНБО, яке відбулось 19 березня, треба бачити зовсім інше.

До теми Санкції проти Януковича і нафтокомпаній: головне з засідання РНБО

"Засідання РНБО – це не серіал, він не має бути цікавим, він не має бути медійним – він має бути ефективним щодо обмеження тих, хто загрожує національній безпеці України", – заявив Арестович.

За його словами, введення санкцій проти втікачів – це важлива річ. Однак найголовніше в рішенні РНБО за 19 березня не це.

Найголовніше – це прийняте рішення переглянути весь доступ до надр, який здійснювався за 30 років незалежності. Тепер під олігархами захитається геть все,
– запевнив речник ТКГ.

"Хто і як розбазарював українські надра? Кому і як надавалися? Це новина №1. З мого погляду, вона сенсаційна. Я не можу пригадати історичних прикладів, коли переглядалася вся політика надання доступу до національних багатств. Запущений механізм – це достатня сенсація", – підсумував він.

"Перехресний допит" з Олексієм Арестовичем: дивіться відео – 1 частина

"Перехресний допит" з Олексієм Арестовичем: дивіться відео – 2 частина​

Останні рішення РНБО: коротко

  • РНБО 19 березня на черговому засіданні запровадила санкції проти низки ексвисокопосадовців. Серед них є і президент-втікач Віктор Янукович, Микола Азаров, Дмитро Табачник, Наталія Поклонська.
  • Також санкції ввели проти 19 компаній. Зокрема, проти "Геоконнект", "Глобалгеоінвест" та "Егогазальянс".
  • Найближчим часом РНБО збереться на ще одне засідання, на якому обговорять тему локдауну.