Співробітники Управління держохорони кілька разів не пускали Тупицького до будівлі КСУ після його повернення з відпустки. У суді запевнили, що через це суддя нібито працює у дистанційному режимі.

Зверніть увагу І Офіс Президента, і самого Зеленського влаштовує ситуація з КСУ, – юрист

За інформацією КСУ, загальний розмір заробітної плати, яку за січень 2021 року отримав Олександр Тупицький, сягає 322 748,54 гривні. При цьому:

  • оклад – 197 тисяч гривень;
  • за наукову ступінь – 29,5 тисяч гривень;
  • за вислугу років – 157 тисяч гривень;
  • за адміністративну (керівну) посаду – 29,5 тисяч гривень;
  • за доступ до державної таємниці – ще 19,7 тисячі гривень.

Зауважимо, що вказаний КСУ загальний розмір зарплати Тупицького та сумарна сума окладу відрізняються. Ймовірно, йому виплатили лише частину окладу через фактичну відсутність на роботі.

Зарплата Тупицького у січні
Зарплата Тупицького у січні / Фото "Українські новини"

Раніше у КСУ заявляли, що без відстороненого Тупицького судді не можуть отримати зарплати. Мовляв, для цього йому нібито необхідно потрапити у будівлю установи.

Зарплата Тупицького у 2020 році

За 2020 рік Олександр Тупицький на посаді голови Конституційного суду заробив понад 3,7 мільйона гривень. Щомісяця в середньому він отримував 309 586,25 гривні.

Варто зауважити, що ця сума є у кілька разів більшою, ніж заробіток українського прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та низки інших урядовців.

Відсторонення глави КСУ: коротко

  • Олександра Тупицького підозрюють у підкупі свідка та неправдивих показах. Йдеться про махінації з активами Зуєвського енергомеханічного заводу.
  • Через це 29 грудня главу Конституційного Суду відсторонили з посади на 2 місяці. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Що відомо про Тупицького
Що варто знати про Тупицького / Інфографіка 24 каналу