Що кажуть у МВС про записи у справі Шеремета

Про те, що нові докази підтверджують версію слідства, заявив у коментарі BBC представник Міністерства внутрішніх справ Андрій Шевченко.

Читайте також "Білоруські записи" не вплинуть на статус Антоненка, Кузьменко і Дугарь, – Геращенко

Інформація підтверджує основну версію слідства, що наші обвинувачені діяли не самостійно, а виконували певний злочинний задум певних невстановлених осіб,
– зазначив Шевченко.

Він додав, що наразі немає підстав для звільнення підозрюваних. Адже в обвинувальному акті зазначено, що їхні дії були викликані іншими невстановленими особами.

"Безпосередньо на розгляд у суді (справи Антоненко, Кузьменко і Дугарь – 24 канал) це навряд чи вплине, тому що обвинуваченим інкримінується саме участь у виконанні цього злочину", – вважають у МВС.

Яка позиція у захисників підозрюваних

Водночас адвокати підозрюваних Дмитро Круговий, Віталій Галенченко та Станіслав Кулик вважають, що нова інформація змінює всю справу.

У випадку, якщо інформація підтвердиться, це повністю руйнує божевільну версію сторони обвинувачення про невідомих, які при обранні виконавців з низькими моральними якостями зосередилися на волонтерів і військових,
– зазначають захисники.

Нагадаємо, 4 січня з'явилася інформація про можливу причетність до замовлення вбивства Шеремета зі сторони представників КДБ Білорусі.