Джерело: Інтерфакс-Україна

Очікується, що вже найближчим часом СБУ слідство повідомить про основний мотив замаху. Про це заявило інформоване джерело в правоохоронних органах.

Важливо Нескоромний міг "замовити" Наумова задля посади, – ЗМІ

За версією слідства, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова хотів усунути ексзаступник голови спецслужби Дмитро Нескоромний. Мовляв, Наумов був єдиною перешкодою для отримання посади в керівництві СБУ.

Хто такий Дмитро Нескоромний?

Він обіймав посаду заступника очільника СБУ з 1 липня по 8 листопада 2019 року. З 8 листопада по 13 березня 2020-го був першим заступником голови СБУ та начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ. Сьогодні ж перебуває в складі відомства, проте не займає жодної посади.

Водночас у СБУ офіційно не підтверджують і не спростовують інформацію про те, що у цій кримінальній справі дійсно фігурує колишній перший заступник глави СБУ Дмитро Нескоромний.

Процесуальні норми поки не дозволяють нам оприлюднити інформацію, але ми це зробимо відразу, як тільки це стане можливим,
– сказали агентству у пресцентрі СБУ.

Замовлення вбивства Наумова: що відомо

  • Нещодавно співробітника спецпідрозділу СБУ "Альфа" Андрія Расюка затримала СБУ. Чоловіка підозрюють у посяганні на життя правоохоронця Андрія Наумова.
  • Расюку вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Якщо вину чоловіка доведуть, йому може загрожувати до 15 років ув'язнення або довічне.
  • Імовірним замовником називають Дмитра Нескоромного.