Крім цього, на низці каналів й досі звучать речі, через які закрили ZIK, NewsOne та "112 Україна". Про це в ефірі програми "6/9" розповів нардеп від "Слуги народу" Микола Потураєв.

Читайте також Маніпуляції та фейки: вся правда про те, чому свобода слова на каналах Медведчука не постраждала

"Залишаються канали, до яких є претензії не лише з точки зору адвокації російської агресії і російського керівництва", – зауважив політик.

Потураєв: Є канали, які необхідно ретельно перевірити

За його словами, мають пройти перевірку всі канали з погляду:

  • засновників;
  • фінансування;
  • дотримання журналістських стандартів.

Тому що маніпуляції, фейки – це зустрічається не лише на каналах, які безпосередньо пов'язані з ретрансляцією повідомлень, ідей ворога,
– зазначив Микола Потураєв.

На думку депутата, українське медійне законодавство взагалі не відповідає умовам гібридної війни. Воно мирного часу, коли ніхто не міг уявити такої ситуації, яка склалась.

"На щастя, в нас є санкційне законодавство, яке дозволило застосувати санкції проти конкретного громадянина і пов'язаних з ним компаній", – наголосив нардеп.

Втім він додав, що це не є вирішенням проблеми, адже потрібні дієві законні механізми законні. Зокрема, майже готовий закон про медіа. Микола Потураєв сподівається, що найближчим часом його винесуть на голосування.

Однак він пригадав, що його й інших авторів цього документу звинувачували в наступі на свободу слова.

Це не наступ, а захист. Бо якщо ми програємо цю війну, то не буде ніяких вільних медіа,
– пояснив депутат.

Також ведемо боротьбу на економічному фронті, – Потураєв

Він розповів, що Україна демонструє готовність вести війну не лише на фронті. Адже ми спромоглися отримати перемогу в інформаційній війні. І також держава бореться за захист економічних інтересів.

Депутат розповів, що НАБУ разом зі слідчими СБУ розслідують незаконне отримання Медведчуком української частини нафтогону. Через цей трубопровід в Україні з Росії йде дизпальне.

"Це дозволило Медведчуку за часів Порошенка контролювати 60% ринку нафтопродуктів в Україні", – прокоментував Микита Потураєв.

До теми Медведчук незаконно отримав українську частину нафтогону: у справі повідомили про підозру

Санкції проти каналів Медведчука: що відомо

Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу
Що відомо про санкції РНБО / Інфографіка 24 каналу