Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю зауважив, що йому невідомо, звідки у публічному доступі з'являється інформація, яку готують в апараті. Він пояснив, що це закриті дані.

До теми Мені Литвин – як мокре горить, – Данілов про причетних до Харківських угод

Залежить від голови. Володимир Зеленський визначає дату засідання, це його прерогатива,
– повідомив Олексій Данілов.

Також у відповідь на питання про те, чи можуть стати фігурантами наступних засідань ті, кого називають олігархами, секретар РНБО сказав, що Рада виконує державну справу.

"Якщо людина – не має значення олігарх, чи ні – підпадає під закон, ми будемо приймати рішення, яке не буде рахуватися з прізвищем ім'ям по батькові", – додав Олексій Данілов.

Що відомо про санкції РНБО

  • На початку лютого 2021 року Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти власника трьох проросійських телеканалів Тараса Козака.
  • 19 лютого РНБО запровадила санкції проти проросійського нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, а також його дружини Оксани Марченко.
  • Проти Віктора Януковича, Миколи Азарова та ще низки колишніх високопосадовців, які сприяли становленню окупації Криму та Донбасу Рада нацбезпеки і оборони ввела санкції вже 19 березня.