Юристка Центру протидії корупції Олена Щербань зазначила, що кожна норма цього проєкту може так чи інакше вплинути на справу Татарова. Про це вона повідомила в ефірі 24 каналу.

До теми Атака на антикорупційну реформу, – у "Голосі" розповіли про закон щодо порятунку Татарова

Проєкт міг готувати Татаров

За її словами, документ може готувати Татаров. І цілком зрозуміло, чому він це робить.

Ми підозрюємо, що цей законопроєкт готує сам Татаров. До нас потрапив його текст і певне листування, які підтверджують це,
– зазначила Щербань.

Чим загрожує цей законопроєкт

Цим законопроєктом НАБУ хочуть усунути від прямої співпраці з іноземними правоохоронцями. Якщо це право надавали бюро, аби ніхто не міг втручатися, тепер це можна буде робити через Офіс Генпрокурора.

"Це ручне керівництво справами. І що дуже важливо, всі ці норми абсолютно суперечать самій ідеології створення НАБУ і антикорупційних органів, а також – міжнародним зобов'язанням України", – також сказала Щербань.

Розірвання відносин із Заходом

Вона додала, що це – чергова спроба розірвати відносини України із Заходом. "Тому якщо цей законопроєкт подадуть і Татарова не відсторонять, то це буде свідченням того, що Росія фактично керує ОП", – зауважила адвокатка.

Коротко про справу Татарова

  • Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Олега Татарова в причетності до фальсифікації експертизи у справі "Укрбуду".
  • Мовиться про заволодіння 81 мільйоном гривень Нацгвардії України.
  • Після ухвалення Офісом Президента закону щодо порятунку Татарова, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що це знищить антикорупційну реформу в Україні і розірве партнерство із Заходом.