До кінця лютого карантин ще буде, а тоді будемо бачити динаміку на весні, заявив Денис Шмигаль під час своєї участі в онлайн-розмові "Україна й світ у 2021 році".

До слова Перевізників та заклади штрафуватимуть за допуск людей без масок: Рада схвалила закон

Ми всі бачили різні приклади розвитку ситуації в різних країнах. Єдиний інструмент, який працював – це жорсткий локдаун, але коли закінчиться карантин – поки жодна країна не може спрогнозувати,
– заявив прем'єр-міністр.

Крім того, він висловив переконання, що історія з коронавірусом не закінчиться й літом 2021 року. Мовляв, з коронавірусом доведеться жити ще близько 2 наступних років.

Яким буде 2021 рік

"Щоб повністю прибрати ризик епідемії, 90% населення країни мають бути вакциновані. Я це знаю з вакцинації грипу. Коли працював головою ОДА, ставився план, що 90% області мають бути вакциновані", – зазначив Денис Шмигаль.

Втім, він переконаний, що такий сценарій нереальний. Натомість одночасно з вакцинацією покращуватиметься протокол лікування хвороби. Загалом, за прогнозом глави уряду, наступний рік стане перехідним етапом у боротьбі з вірусом і поверненням до нормального життя.

Що ще відомо про карантин?


Раніше Кабінет Міністрів України продовжив адаптивний карантин до 28 лютого 2021 року включно. У період 8 – 24 січня буде посилення карантинних обмежень.