Провокативний напис з'явився на стіні будівлі в угорському селі Пийтерфолво в ніч на 14 грудня. Про це повідомляє "Голос Карпат".

Важливо Перша сесія Закарпатської облради закінчилася скандалом: депутати влаштували демарш

Що відомо про послання

У посланні мовилося, що "Закарпаття – це Україна. Ми за вами прийдемо". Підпис вкінці зазначав, що надпис належить представникам "Правого сектору".

На надпис вже відреагували у Пийтерфолвівській ОТГ.

Хай Господь змилується над нами, щоб ми й надалі жили тут в мирі, у братській любові з представниками інших національностей. Хай Всевишній захистить нас від подібних грубих злодіянь,
– мовиться у повідомленні.

Зауважимо, що приблизно 2 тижні тому у мережі опублікували схоже відео зі зверненням начебто від представника "Правого сектора" із залякуваннями представників угорської нацменшини. Відео також закінчувалося словами "Ми за вами прийдемо".

Реакція "Правого сектору"

Представники "Правого сектора" наголосили, що не мають жодного відношення до цього запису. Вони додали, що відеозапис є провокацією. Тим часом правоохоронці продовжують розслідування цієї справи.

Більше про це Ми прийдемо за вами й вашими дітьми: на Закарпатті поширюють провокативне відео

Позиція МВС України

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна жорстко переслідуватиме нацистів та екстремістів, які рядяться у патріотів й несуть загрозу громадянам. Провокаторів, які погрожують українцям угорського походження, Аваков назвав "ворогами держави".

Він запевнив, що правоохоронці докладуть всіх зусиль, щоб їх викрити та покарати, а своїх громадян Україна захистить від екстремістів, навіть якщо провокацію погрозами влаштували спецслужби ворожої країни.