За словами Кравчука, таку заяву Україна розцінює як загрозу одностороннього виходу Росії з режиму припинення вогню. Також Київ вбачає в цьому загрозу зриву виконання мінських домовленостей.

До теми Окупанти заявили про вихід із перемир'я та дозволили собі відкривати вогонь

На чому ще наголосив Кравчук

  • Він висловив протест через заяву бойовиків про "...отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника".
  • Також зауважив, що консультації у ТКГ щодо цього питання тривають.

Цікавий момент

Крім того, у ТКГ нагадала про заяву президента Європейської Ради Шарля Мішель. Він її зробив напередодні під час візиту на Донбас.

На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться в силі. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України,
– зауважив європолітик.

Водночас він підкреслив, що пандемія коронавірусу не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України.

"Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації", – констатував Мішель.

Зверніть увагу: Ми – ваші друзі, – голова Євроради Мішель про переговори із Зеленським

Деталі заяви бойовиків

  • Вони переконують, що ЗСУ начебто обстрілюють населенні пункти фейкової республіки. А реакції міжнародних спостерігачів на це немає.
  • Тому "з метою захисту населення" підрозділам "Народної міліції" "ДНР" окупанти дали дозвіл вести попереджувальний вогонь на придушення і знищення вогневих точок противника.
  • Раніше вони наголошували, що ведуть лише вогонь у відповідь.