Кримінальне провадження відкрили за статтею про недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Читайте також Підірвалися у відносно безпечній зоні, – журналіст про загибель 3 українських бійців

Керівництво Державного бюро розслідувань висловило співчуття рідним бійців та пообіцяли, що особисто контролюватимуть хід розслідування.

Смерть військових на контрольованій території – велика трагедія. Ми докладемо усіх зусиль, аби встановити причини та покарати винних,
– наголосив Олексій Сухачов, в.о. директора ДБР.

За попередньою інформацією, трагедія сталася під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військових на вогневих позиціях.

Наразі з'ясовують обставини загибелі військових, на місці події працює керівний склад військової частини та слідчо-оперативна група ДБР.

Військові підірвалися на Донбасі: що відомо

  • Наймолодшому загиблому, старшому солдату Дмитру Мироненку, було всього лише 24 роки. Помер також капітан Олександр Войтенко та солдат В'ячеслав Олексієнко.
  • Президент Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку прибути на Донбас, аби розслідувати трагедію.

Ситуація на Донбасі

Напередодні, 13 лютого, російські бойовики гатили з гранатометів біля Водяного і Старогнатівки та двічі порушили режим тиші. Тоді ніхто з українських військових не постраждав.

У пресслужбі ООС зазначили, що на обстріли з боку противника українці давали адекватну відповідь. Про порушення з боку окупантів повідомили представникам ОБСЄ.

Карта окупованих територій
Карта окупованих територій / Інфографіка 24 каналу