Про це запитали в очільника НАЗК (Національне агентство зі запобігання корупції) Олександра Новікова.

До слова Скільки Тупицький заробив у січні, поки не ходив на роботу в КСУ: відома сума

Що сказали в НАЗК про ймовірне покарання Тупицького

Якщо Олександра Тупицького визнають винним у незаконному недекларуванні земельної ділянки в Криму і веденні провадження з конфліктом інтересів – як його покарають? На це відповів очільник НАЗК Олександр Новіков.

Він (Тупицький – 24 канал) заплатить штраф у розмірі 3400 гривень. А також його внесуть до реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення,
– сказав Новіков.

Він також нагадав і про інше: закон України про Конституційний Суд передбачає, що особа, яка не відповідає високим етичним стандартам звання судді КСУ, не може перебувати на цій посаді. І процедура звільнення судді в Україні є:

  • "Має засідати етична комісія, оцінити відповідність етичним стандартам судді, і може прийняти рішення – за результатами потім уже судового рішення у цьому протоколі – про позбавлення статусу судді".

Хто такий Тупицький та коротко про скандали навколо нього

Олександр Тупицький став суддею КСУ у 2013 році указом президента Януковича. Коли той був очільником області, Тупицький працював суддею Куйбишевського райсуду Донецька. У 2010 – 2013 роках був суддею в Донецькому, Львівському, Дніпропетровському апеляційних судах.

Тупицький ані в чомусь винним, ані навіть підозрюваним себе не визнав.

Тупицький
Головне про Тупицького / Інфографіка 24 каналу