За адресою пожежі немає ні приватного, ні державного, ні комунального закладу. Про це заявив директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага, повідомляє 24 канал.

Важливо У Харкові горить будинок престарілих: щонайменше 15 загиблих – фото, відео

Такої установи, яка за цією адресою обліковується, в жодному реєстрі Харківської області, не існує. Ми не розуміємо, що це. Немає такого закладу взагалі,
– сказав Шпарага.

Він додав: "Ми не розуміємо, хто і з якою метою зібрав цих людей в одному місці".

Виконувач обов'язки мера Харкова Ігор Терехов підтвердив 24 каналу інформацію про те, що заклад не є зареєстрований.

Наразі представники влади встановлюють власника будівлі.

Коментар поліції щодо пожежі у Харкові: відео

Реакція МВС

У Міністерстві внутрішніх справ зауважили, що за адресою пожежі розташований будинок престарілих "Золотий час". Він складається із 2 поверхів. Загорання виникло на другому поверсі будівлі.

Що відомо про будинок престарілих "Золотий час"

До речі, у "Золотого часу" є власний сайт. На ньому вони пропонують послуги літнім людям та тим, у кого діагностували хворобу Альцгеймера та Паркінсона.

"Ми даруємо турботу і затишок для тих, кому потрібен медичний догляд; у кого немає можливості обслуговувати себе та підтримувати гігієну; хто зіткнувся з деменцією; кому необхідно відновитися після травм, інсульту, інфаркту; одиноким, що шукають спілкування та соціалізації", – мовиться на сайті.

Серед послуг, які пропонує пансіонат, є догляд за літніми людьми, реабілітація, програма адаптації, психологічна допомога, прогулянки на свіжому повітрі тощо.

До речі, за словами місцевої жительки, колись у цій будівлі був наркодиспансер.

Як виглядав будинок престарілих до пожежі / Фото зі сайту "Золотого часу"