Джерело: пресслужба Офісу генерального прокурора

Як стверджують слідчі, власник провайдеру разом із юристом та громадянином Росії допомагав окупантам слідкувати за мешканцями окупованого Криму.

Дивіться також Привозили з Росії: СБУ заблокувала масштабне постачання продукції з заводів Луганська – фото

Також компанія брала участь у блокуванні ресурсів, які заборонили терористи. Назва компанії у релізі ОГПУ традиційно не повідомляється.

Що відомо про співпрацю українського провайдера з росіянами

В Офісі генпрокурора стверджують, що компанія, про яку йде мова, надає послуги великим корпоративним клієнтам, державним структурам, провайдерам і операторам телекомунікацій на території України.

  • Коли ж Росія окупувала Крим, власник провайдеру приєднали всі мережі телекомунікації до системи оперативно-розшукових заходів ФСБ.
  • Крім того, компанія надала терористам доступ до мережі апаратно-програмного комплексу "Ревізор", яким користується Роскомнадзор для блокування небажаних ресурсів.
  • Завдяки цьому російські спецслужбісти отримали змогу слідкувати за не згодними з окупацією Криму особами, а також переслідувати їх.

Власник IT-компанії також є фігурантом кримінальної справи, але її винесли в окреме провадження. При цьому досудове розслідування злочину зупинили через розшук підозрюваного.