Щоправда, теплі речі ховати до шафи наразі не варто. Похолодання може повернутись наприкінці квітня

Читайте також В Україну повернулись сніг та морози: що прогнозують синоптики

Прогноз на квітень

Відповідно до прогнозу Укргідрометцентру, на Благовіщення, 7 квітня, країну накриють опади. Захід та Північ засипле снігом, а інші регіони заллє рясним дощем. Хоча вдень температура повітря буде плюсовою.

Вже з 8 квітня теплішатиме. На Півдні стане сонячно, а на Заході замість снігу йтиме дощ. Щоправда, нічні морози ще будуть. Надалі обіцяють дуже теплий період квітня. Подекуди стовпчики термометрів досягатимуть аж +13...+15 градусів.

Що кажуть інші синоптики

Народний синоптик Леонід Горбань розповів 24 каналу, що найтеплішу погоду варто чекати з 20 квітня. Українців протягом 3 днів тішитиме сонце та +18 градусів. Однак кінець місяця таки буде холодним.

Водночас завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Укргідрометцентру Вазіра Мартазінова робить більш оптимістичний прогноз, пише "Обозреватель". Проте синоптикиня попередила, що погодні умови будуть дуже мінливі. Періоди похолодання різко змінюватимуться потеплінням. Також можливі дощі.

"5 днів холодних, 5 днів теплих, 5 днів сонячних, 5 днів похмурих. І так до кінця місяця. До 10 квітня може бути похолодання, аж до заморозків у повітрі", – наголосила Мартазінова.

Детальніше Тепло не буде стабільним: яку погоду очікують у квітні – прогноз

Прогноз на травень

За словами Горбаня, після Великодня слід очікувати на кілька хвиль похолодання. Однак більш детального прогнозу на останній місяць весни синоптики наразі не дають.

Тепло обіцяють після Великодня
Тепло обіцяють після Великодня / Фото 24 каналу