Прогноз погоди на січень

Середня місячна температура у січні, яку прогнозують, становитиме від 9 до 11 градусів морозу. Про це інформує Укргідрометцентр.

До речі Погіршення погоди: в Україні розгорнуть пункти обігріву, працюватиме спецтехніка

У південних областях цей показник трохи відрізнятиметься – -6...-8 градусів.

Скільки опадів буде у січні

Саме в середині січня в Україну може повернутись справжня зима. Як зазначили у Meteoprog, можуть трапитись аномалії – коли вдень температура буде нижчою, аніж вночі.

Місячну кількість опадів прогнозують у межах 27 – 56 міліметрів. У Карпатах цей показник буде значно вищим – до 75 міліметрів, а у горах Криму сягне до 122 міліметрів.

Коротко про погоду у деяких українських містах:

  • Київ – погода в українській столиці буде стабільно морозяною. Максимально температура повітря опуститься у вівторок, 19 січня – до -13 градусів. Опадів найближчими днями синоптики не прогнозують.
  • Харків – з кожним днем у місті стабільно холоднішатиме. Морозяний пік настане також 19 січня – тоді жителям міста доведеться утеплюватися, адже на вулиці буде -15 градусів.
  • Черкаси – температура повітря буде стабільно низькою – -11...-13 градусів. Можливі короткотривалі заметілі.
  • Ужгород – новорічні свята місто провело у відносному теплі, однак йому на зміну прийдуть морози. Температура повітря опускатиметься поступово і досягне позначки -11 градусів.
  • Луганську доведеться пережити справжній зимовий холод. Температура повітря там опуститься до -16 градусів. Опадів не прогнозують. У місті найближчим часом буде сонячно.
  • Сімферополь – температура повітря не опуститься нижче -8 градусів. Найпрохолодніше буде 19 січня.
  • У Львові морози триматимуться на рівні -12...-14 градусів. У п'ятницю, 15 січня, жителі міста ще зможуть насолодитися снігом. Однак далі у Львові прогнозують сонячну та безхмарну погоду.

До речі Якою буде погода взимку: прогнози синоптиків