Так, за законопроєкт №4100д висловились 311 парламентарів, проти – 11, утримались 32 нардепів, а не голосували – 23. Про це повідомляє 24 канал.

Читайте також Крім зарплати, на кожного нардепа у бюджет заклали 345 000 гривень: що це за гроші

Законопроєкт № 4100д є системно пов’язаним із законопроєктом № 4000 про Державний бюджет України на 2021 рік. Для забезпечення узгодженості правових норм і дотримання збалансованості бюджету такі законопроєкти належить приймати взаємоузгоджено.

Які зміни вносяться до проєкту бюджету на 2021 рік

  • Врегульовує питання формування місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин на новій територіальній основі.
  • Запроваджує механізм надання державних гарантій на портфельній основі.
  • Надає урядові права на здійснення правочинів з державними деривативами коштом здійснення державних запозичень понад визначені обсяги.
  • Врегульовує механізм залучення на поворотній основі коштів Єдиного казначейського рахунку для покриття касових розривів загального фонду державного бюджету з дотриманням граничного обсягу дефіциту держбюджету.
  • Спрямовує у 2021 році коштів на оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів залізничним транспортом та модернізацію залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень.
  • Забезпечує реалізацію статті 351 Податкового кодексу згідно з законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".
  • Погоджує з Вищою радою правосуддя перерозподіл видатків між розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня у системі Державної судової адміністрації, що призводить до зміни обсягів видатків судів, відповідно до рекомендацій Рахункової палати.
  • Угоджує термінологічний апарат та положення Бюджетного кодексу із змінами, внесеними до Земельного кодексу, Податкового кодексу, законів "Про публічні закупівлі", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад", "Про повну загальну середню освіту".

Що передбачає держбюджет 2021
Бюджет на 2021 рік / Інфографіка 24 каналу