Також різко падає оцінка уряду серед громадян. Про те, як змінювалися настрої українців впродовж цього року розповів заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів в ефірі 24 каналу.

До теми Довіра до Зеленського продовжує падати: результати нового опитування

За його словами, такі рейтинги – це індикатори для влади та всього суспільства, щоб оцінити та проаналізувати ефективність роботи впродовж певного часу.

Влада повинна звернути увагу на те, що песимізм в країні переважає над оптимізмом. Якщо на початку каденції чинної влади ми мали надто оптимістичні нас, то сьогодні ми повернулися до ситуації, яка була звичайною для українців", – пояснив фахівець.

Також треба наголосити на тому, що головною причиною економічних негараздів є некомпетентність влади. Це і тисне на рейтинг влади,
– зазначив Мисів.

Він додав, що оцінки діяльності уряду теж різко впали. На відміну від попередників, більшість населення навіть не знає чинного прем'єр-міністра. В цьому і полягає складність оцінки роботи.

Про що свідчать дані останнього соцопитування групи Рейтинг

  • 71% опитаних українців вважає, що країна рухається в неправильному напрямку. Стільки ж притримуються думки, що економічне становище в Україні погіршилось за останні пів року.
  • Ще 17% респондентів думають, що воно не змінилося.
  • Лише 7% помітили покращення.
  • Ключовими загальнонаціональними проблемами опитані громадяни назвали корупцію, війну на Донбасі, економічну кризу, некомпетентність влади та епідемію коронавірусу.
  • Хоч президентський рейтинг і очолює саме нинішній глава держави, діяльністю Зеленського задоволені лише третина опитаних. І саме вони готові підтримати його, якби вибори відбулися найближчим часом.

Що відомо про опитування?

Рейтинг шляхом інтерв'ю опитав 2 тисячі українців віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Помилка дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення дослідження: 16 – 20 грудня 2020 року.

Дивіться відео: як змінювалися настрої українців