Що сказав Сирський

У Сухопутних військах триває процес стандартизації. Під час нього обумовлюються певні стадарти – стандарти підготовки, застосування, обов'язки процедури роботи оперативних штабів. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив головнокомандувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Читайте також Якій зброї надають пріоритет у Сухопутних військах: командувач СВ Сирський навів приклади

За його словами, військо перейшло на процес та порядок планування відповідно до тих критеріїв, які встановлені в країнах-членах НАТО.

Усі Сухопутні війська перейшли на так звану граунд-структуру (або G-структуру) – це для органів військового управління та S-структуру – для наших механізованих та танкових бригад,
– зауважив Сирський.

Він додав, що цей процес вже завершений. Наразі відбувається удосконалення взаємодії та управління у створенні цих вертикалей. Також розвивається апробація самого порядку управління в нових організаційних структурах.

Алгоритми роботи Сухопутних військ та армії НАТО однакові

Принципи роботи командирів та штабів СВ ЗС України, а також командирів та штабів в підрозділах країн-членів НАТО є однаковим. Крім того, алгоритм у нашій армії значно відрізняється від того, який існував в радянській системі управління, і донедавна – в українському війську.

За словами Сирського, однакові алгоритми СВ та НАТО значно полегшують взаємодію при виконанні спільних бойових завдань: "Цей процес продовжується, і наші зусилля на цьому напрямку будуть лише нарощуватись".