Загалом Ротенберг отримав чи не всі "найсмачніші" підряди на окупованих територіях. А його апетити за час окупації лише збільшувалися, тож російські платники податків платили за окупацію та на отримання олігарха все більше й більше грошей.

До слова Привласнення майна у Криму: держзрадникам Аксьонову та Константинову висунули нові підозри

"Артек" – паркан за 3 мільярди

  • Так, наприклад, друг Путіна отримав підряд на так звану реконструкцію легендарного українського табору "Артек". Спершу проєкт оцінювали в порівняно незначні трохи більш як 2 мільярди рублів – понад 26 мільйонів доларів.
  • Та як і апетити олігарха, росла вартість "реконструкції". Нині її оцінюють у понад 30 мільярдів рублів – майже 400 мільйонів доларів.
  • Один лише паркан довкола табору встановлюють за 3 мільярди рублів. Це більше, ніж сам проєкт з самого початку.
  • Для порівняння, на 40% стіни на кордоні з Росією, яка отримала шквал критики зокрема й за свою вартість, витратили 1,7 мільярда гривень – понад 22 мільйони доларів. При цьому кордон на суходолі становить майже 2 тисячі кілометрів.

Інші "пиріжки" для Ротенберга

Ще одна перемога друга Путіна – Кримський міст. Ротенберг отримав підряд на його будівництво, яке обійшлося у 228 мільярдів рублів. За це він навіть отримав звання героя праці – так, наче самотужки вручну збудував міст окупантів.

Та Ротенберг не лише заробляє на окупації Криму й російських платниках податків, а й "інвестує" в півострів. Наприклад, він викупив палац Петра Романова в Місхорі з 700 мільйонів рублів. Лише вдумайтеся: один паркан у таборі в понад 4 рази дорожчий, ніж цілий палац!

Як друг Путіна заробляє на окупації Криму й платниках податків: дивіться відео

"Розвиток" Криму росіянами: що це насправді

  • Вже самі сумнівні цифри наводять на думку, що кінцева мета російських олігархів і влади – точно не "розвиток" півострова.
  • Насправді Крим – це чудовий спосіб відмивання грошей. По-перше, доволі легко впарювати громадянам, що "після України півострів ледь не знищений", тож потребує дуже багато грошей з бюджету.
  • Щасливі "кримнашисти", як показує практика, вірять усьому, що чують з телевізора, тож не сильно заморочуються, що в них крадуть прямо з-під носа.
  • Задля справедливості варто зазначити, що після окупації Крим став дуже вигідним для російського бізнесу. Адже через санкції там практично відсутня конкуренція. Є лише один "незначний" мінус – через ці ж санкції ваш бізнес не зможе працювати в жодній цивілізованій державі.