Експерти зазначали, що шини насправді не дуже вибагливі, втім є кілька правил, яких потрібно дотримуватись при зберіганні гуми. Це дозволить використовувати їх декілька сезонів.

Актуально Вартість розмитнення легковиків за 5 років хочуть зменшити на 30%

Чи можна зберігати шини на балконі

За словами головного редактора "Авто 24" Сергія Матусяка, на балконі зимові шини можна зберігати до 6 місяців. Найголовніше, щоб на них не потрапляло пряме сонячне світло.

Якщо шини зберігати на балконі, однак нічим не накрити – вони можуть потріскати,
– запевнив він.

Водночас важливо деколи їх прокручувати, щоб уникнути деформації. Це дозволить змінити точку опори, а також перерозподілити навантаження.

Матусяк наголосив, що якщо шини є на дисках, то вони можуть бути складені одне на одне. Однак у іншому випадку, зимова гума має зберігатись окремо.

Також рекомендують 1 раз на 3 місяці змінювати їхнє положення. Це завадить шинам прогнутись в одну сторону.

Коли варто міняти шини на нові

Автоексперти запевнили, що якщо зимової гуми залишилося менше ніж 4 міліметри, то це свідчить про те, що наступного сезону доведеться замінювати їх на нові.

Також Матусяк пояснив, що на більшості сучасних шин є спеціальні відмітки. Вони стають помітними лише тоді, коли шина протерлась настільки, що для їзди більше непридатна.

Цікаво Українці розробили інноваційний всюдихід ATLAS: потужні фото, відео

Поради для зберігання шин

  • Перш ніж скласти шини на зберігання, необхідно поміряти в них тиск.
  • Якщо тиск не відповідає рекомендаціям автовиробника, треба накачати колеса до необхідного показника, а потім додати ще по 0,5 бар кожному колесу.
  • Варто зробити маркування на шинах, щоб згодом знайти місце кожного колеса. Для цього можна використати крейду, ручку, маркет тощо.
  • Якщо самостійно створити оптимальні умови для зберігання гуми не можна – варто скористатись послугами спеціальних компаній.