Джерело: 24 Канал

Перші 2 дні після запровадження санкцій щодо проросійських каналів минули насичено. Детальніше про те, що трапилось після блокування телеканалів Медведчука – читайте далі у матеріалі.

Актуально Американські експерти різко відреагували на блокування телеканалів Медведчука – Голос Америки

(Не)Заблоковані канали

Блоковані канали продовжують свою роботу. Вони транслюють свої ефіри в інтернеті. Однак "слуги" сподіваються і там якось їх заборонити.

Як пояснила заступниця голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук, YouTube не є резидентом, тому немає можливості припинити трансляції там примусово.

Єдина можливість вплинути на медведчуківські канали у мережі – написати офіційного листа офісу YouTube. Необхідно послатись у ньому на РНБО, на рішення президента й сподіватись на розуміння зі сторони сайту,
– зазначила Кравчук.

Реакція Заходу

Велика Британія, Канада та США підтримали зусилля України після введення санкцій проти Тараса Козака та його телеканалів

Найактивніше Україну підтримують країни, які часто стикалися з проявами пропагандистської агресії Росії, а саме:

  • США;
  • Велика Британія;
  • Канада;
  • країни Балтії.

Офшори Козака

Центр протидії корупції знайшов офшори, які можуть притягнути Тараса Козака до кримінальної відповідальності.

Виконавчий директор ЦПК Дар'я Каленюк зазначила, що це доказ, що Козак з 2014 року дотичний до фінансування незаконної діяльності на Донбасі. Цей доказ пояснює, чому санкції проти нього та його компаній є логічними і обґрунтованими.

Що відомо про офшори?

У 2016 році "Українська правда" опублікувала розслідування, в якому детально описала схему нелегального продажу антрациту з окупованих територій під виглядом вугілля з ПАР. Водночас Центр протидії корупції уже звертав увагу на те, що Козак пов'язаний зі структурами окупантів через свій кіпрський офшор від 2014 року.

Рабінович і Росія

Найгірше зміни сприйняли депутати від ОПЗЖ. Не лише в інтернет-ефірах своїх телеканалів, а й словами про "зелений фашизм і геноцид" з трибуни парламенту подивував одіозний соратник Медведчука Вадим Рабінович.

санкції проти козака
Санкції РНБО / Інфографіка 24 каналу